XI. Kocséri Pónifogathajtó Verseny IV.Kocsér Derby

XI. Kocséri Pónifogathajtó Verseny IV.Kocsér Derby

Idén tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a kocséri póniversenyt. Az időjárás a tavalyi versenyhez hasonlóan kedvezett a programoknak Látványosságban idén sem volt hiány. Szombat reggel a korán kelők már láthatták, ahogy nyársara húzták az ökröt melyet egész nap nap érdeklődés övezett. Estére már jóízűen falatozhattunk is belőle.

A verseny már szombat délelőtt elindult először díj-, majd délután maraton hajtásban próbálták ki magukat a derby résztvevők és az ifjúsági fogatok. A Ceglédi fúvószenekar és majorett csoport a megnyitó előtt jó hangulatú zenés, látványos műsorban részesítette az érdeklődőket.

Az ebéd utáni órákban a kulturális programoké volt a főszerep. Először a kocséri Népkör vegyes kórusa, majd a Törteli Arany Virág tánccsoport és Kiss Zoltál operaénekes lenyűgöző táncosénekes produkcióját csodálhattuk meg. A sort a legkisebbek, a kocséri ovisok páratlan kis műsora zárta.

A megye idén ünnepli 1000. évfordulóját, e jeles alkalomból minden pest megyei településnek egy-egy zászlót juttat a megyei önkormányzat. Kocsénak ez a zászló rnájus 23-án este érkezett meg Imre Zsolt ünnepi beszéde közepette.

A hivatalos program zárása ként idén először Sütemény Szépségversenyt is rendeztünk. Szép számú jelentkező akadt erre a feladatra. Minden sütemény íz, dekoráció és tálalás alapján lett zsűrizve. Az eredmény csak vasárnap délután került kihirdetésre. Így az indulók még egy kicsit izgulhattak a helyezéseken.

Az este sztárvendége a Pacsirták volt. Műsoruk megalapozta a hajnalig tartó lovasbál hangulatát. Vasárnap délelőtt amatőr fogatok hajtásával folytatódott a póniverseny. E közben szép számú jelentkező részvételével indult a főzőverseny is. Bede Róbert idén is nagy szakértelemmel és nyitottsággal figyelte a főzők munkáit. Ő maga szintén főzött ill. főzési tanácsokat adott bárkinek aki ellátogatott sátrához.

Ebéd után polgármesterek hajtása színesítette a programot. Három derék polgármester versengett egymással az első helyért. Nem kis meglepetésre a hazai bizonyult a legjobbnak. Gratulálunk, és sikeres folytatást kívánunk neki.

Ebéd után ismét teret engedve a kultúrának a helyi általános iskolások néptánc csoportja mutatkozott be, maid a Jászkarajenői Dalkör énekelt nekünk, ezt követték a kocséri citerások. Délután a legizgalmasabb szám a derby akadályhajtás következett. A lovas program végével sor került az ünnepélyes eredményhirdetésre, díjak átadására. Kihirdették a legjobb főzőt és sütő. a tombolahúzás eredményeként elkelt minden ajándék és a pónicsikó is.

A két nap izgalmai mellett számos további program is várt mindenkit: kirakodóvásár. egy látványos fotókiállítás és kézműves bemutató, melynek Galgóczi Gábor adott otthont, ellátogatott hozzánk az ÁNTSZ ceglédi Kistérség két munkatársa, akik szakszerű tanácsokkal próbálták ellátni a versenyre kilátogatókat, a parlagfű okozta megbetegedések megelőzése érdekében. Elkészült a Faluházban épített kemence első néhány kalácsa is, melyet jóízűen fogyaszthattak eI a rendezvény résztvevői.

Eredmények

Amatőr akadályhajtás egyes fogat Amatőr akadályhajtás kettes fogat Polgármesterek hajtása
1. Tillinger Zsolt
2. Tajti László
3. Tajti Bianka
1. Karai Atrila
2. Emődi lrnre
3. ifj. Kéri Tibor
4. Tillinger Zsolt
5. Flóring József
6. Dienes Enikő
1. Bodnár András
2. Dr Czira Szabolcs
3. Palya lstván

Póni derby

Díjhajtás, Egyes fogat Díjhajtás, Kettes fogat Díjhajtás, Négyes fogat
1. Kovács Roland 1. Osztertág Kristóf
2. Juhász Zoltán
3. Mórocz Tamás
1. ifj. Dobrovitz József
2. Németi Tamás
Martonhajtás, Egyes fogat Martonhajtás, Kettes fogat Martonhajtás, Négyes fogat
1. Kovács Roland 1. Osztertág Kristóf
2. Juhász Zoltán
3. Mórocz Tamás
1. ifj. Dobrovitz József
2. Németi Tamás